SOOLi ry

SOOLin tarkoituksena on toimia ortodoksista uskontoa tunnustavien eri aineiden opettajien yhdyssiteenä sekä pyrkiä tukemaan ortodoksista uskontokasvatusta.

Mukana liiton toiminnassa on uskonnonopettajia, luokanopettajia ja eri aineiden opettajia sekä muita kasvatusalan ammattilaisia.

Kevätpäivät 2009

(Kuva JM)
SOOLin vuoden 2009 kevätpäivät ja vuosikokous pidettiin Tempereen ortododoksisessa seurakunnassa 14. maaliskuuta. Teemana oli "Median vaikutus lapsiin ja nuoriin".

(Kuva JM)
Kirkkoherra Markku Toivanen toimitti päivän aluksi rukouspalveluksen Tampereen pyhien Aleksanterin Nevskin ja Nikolaoksen kirkossa ja toivotti opettajat tervetulleiksi Tampereelle.

(Kuva JM)
Liittomme puheenjohtaja Sirpa Okulov tarvehtimässä osallistujia, joita oli noin parikymmentä eri puolilta Suomea.

(Kuva JM)
Tuottaja, TM, Mervi Ritokoski Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tiedotuskeskuksesta piti ensimmäisen pääesitelmän median vaikutuksesta lapsiin ja nuoriin. Hänen esitelmänsä innoitti kuulijoita moniin kommentteihin, pohdintoihin ja lisäkysymyksiin.

(Kuva JM)
Isä Rauno Pietarinen Joensuun seminaarista oli seuraavana vuorossa viitan hihat lepattaen.

(Kuva JM)
Vantaan kaupungin ortodoksisen uskonnon lehtori Teemu Smalin ja Helsingin ortodoksisen seurakunnan kasvatusasian esimies Kaarina Lyhykäinen kertoivat tutkimuksestaan ortodoksisten oppilaiden asenteista heidän omaan uskontoonsa ja uskonnonopetukseen. Tutkimusta on tarkoitus jatkaa ja laajentaa otantaa koko Suomea käsittäväksi.

(Kuva JM)
Kevätpäivien ohjelmaan kuului myös liittomme vuosikoukous. Nuijaa heilutteli opetusneuvos Pekka Iivonen ja sihteerinä toimi liittomme sihteeri Marianne Kantonen. Erovuorossa ollut liiton puheenjohtaja, Sirpa Okulov, valittiin tehtäväänsä uudelleen kuten myös hallituksen erovuoroiset jäsenet Kaisa Nykänen ja Teemu Smalin. Liiton toimintakertomus ja -suunnitelma sekä tilit hyväksyttiin ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus.

(Kuva JM)
Opetusneuvos Pekka Iivonen opetushallituksesta kartoi ajankohtaisista asioista. Hän kertoi mm. että tuntijakotyöryhmää ollaan perustamassa ja uuden tuntijaon myötä alkavat uusien opetussuunnitelmien kirjoittaminen. Myös peruskoulun arviointityöryhmää ollaan perustamassa.

SOOLin syyspäivät tullaan pitämään Turussa. Yövymme birgittalaissisarten luona ja virkistäydymme tutustumalla Turun historiaan ja kulttuuriin. Turussa tavataaan!

Takaisin >> Historia

Published on  15.11.2013