SOOLi ry

SOOLin tarkoituksena on toimia ortodoksista uskontoa tunnustavien eri aineiden opettajien yhdyssiteenä sekä pyrkiä tukemaan ortodoksista uskontokasvatusta.

Mukana liiton toiminnassa on uskonnonopettajia, luokanopettajia ja eri aineiden opettajia sekä muita kasvatusalan ammattilaisia.

Kevätpäivät 2011

SOOLin vuoden 2011 kevätpäiviä vietettiin Hämeenlinnassa 26.3.2011. Teemana oli Lapsen uskonnollinen kehitys. Päivät järjestettiin yhteistyössä Helsingin hiippakunnan kanssa. Päivät alkoivat kirkkoherra Markku Aroman toimittamalla rukoushetkellä ja hänen tervehdyssanoillaan.

Päivät avasi SOOLin varapuheenjohtaja Teemu Smalin (seisomassa).

Opetusneuvos Pekka Iivonen kertoi läsnäoleville opetushallinnon viimeiset kuulumiset.

Päivien ensimmäisen pääpuhujan, lastenpsykiatrian erikoislääkäri Anita Puustjärven, aiheena oli lapsen tasapainoisen kehityksen tukeminen. Katso hänen esitelmänsä power point -esitys tästä.

Maittavan lounaan jälkeen oli aika pitää SOOLin vuosikokous, jossa puhetta johti opetusneuvos Pekka Iivonen Marianne Kantosen toimiessa sihteerinä. Tilit, vuosikertomus ja toimintasuunnitelma hyväksyttiin ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. Risto Aikosen halutessa jättäytyä pois SOOLin hallituksesta, valittiin hänen tilalleen uudeksi jäseneksi Maria Franken Pietarista.

 

Vuosikokouksen yhteydessä julkaistiin SOOLin standaari ja sen myöntämisohjeet luettiin. Standaarin ensimmäinen kappale tullaan ojentamaan patriarkka Bartolomeukselle kesällä 2011 SOOLin Konstantinopoliin suuntautuvan juhlamatkan yhteydessä.

Seuraavaksi oli vuorossa päivien toinen pääpuhuja, TT Antti Räsänen. Hänen aiheenaan oli lapsen luontainen uskonnollinen kasvu ja kehitys. Katso hänen esitelmänsä power point -esitys tästä .

Päivän päätteeksi nautimme iltapäiväkahvit ja Teemu Smalin lausui kiitossanat kaikille päivillä mukana olleille.

SOOLin juhlavuoden tapahtumat jatkuvat juhlavuotismatkalla Konstantinopoliin 15.-22.6.2011 ja pyhän Trifonin pyhiinvaellusmatkalla Neideniin 25.-29.8.2011. Juhlavuoden pääjuhla on Kuopiossa 1.10.2011. Tervetuloa mukaan!

Teksti JM. Kuvat RA ja JM.

Takaisin >> Historia

Published on  17.11.2013