SOOLi ry

SOOLin tarkoituksena on toimia ortodoksista uskontoa tunnustavien eri aineiden opettajien yhdyssiteenä sekä pyrkiä tukemaan ortodoksista uskontokasvatusta.

Mukana liiton toiminnassa on uskonnonopettajia, luokanopettajia ja eri aineiden opettajia sekä muita kasvatusalan ammattilaisia.

Syyspäivät 2007

SOOLin vuoden 2007 syyspäivät pidettiin edellisen vuoden tapaan Uuden Valamon luostarissa. Tällä kertaa teemoina oli virkistäytymisen ja rentotumisen ohella myös äänen huolto.

(Kuva JM)
Liittomme puheenjohtaja Sirpa Okulov toivotti opettajat tervetulleiksi ja avasi syyspäivät.

(Kuva RA)
Opetushallituksen ylitarkastaja Pekka Iivonen välitti ajatuksia tulevaisuuden näkymistä. Keskustelua herätti ennen kaikkea vieraiden uskontojen opettaminen. Tullaanko jatkossa entistä enemmän painottamaan uskontojen väliseen dialogiin ja kuinka se ilmenee uskonnonopetuksen järjestelyissä?

(Kuvat JM ja RA)
Perjantai-illan päätteksi saimme rentoutua taijiohjaaja/shiatsuhieroja Tarmo Hakkaraisen (vas.) johdolla. Tarmo kertoo omilla nettisivuillaan, että taiji on eräänlaista liikkuvaa meditaatiota, jossa yhdistyvät kiinalainen terveysliikunta chi kung sekä kamppailutaito. Liikkeet tehdään hitaasti, jolloin on mahdollista tulla paremmin tietoiseksi omasta vartalostaan ja oppia liikkeet paremmin. Taijin hidas liike yhdistettynä rauhalliseen hengitykseen rauhoittaa kehon ja mielen. Tarmon omille nettisivuille pääset tästä: www.tarmohakkarainen.net.

(Kuva RA)
Launtaina oli hoitojen vuoro. Valittavana oli mm. intialaista ja kiinalaista hierontaa, voice massagea tai vaikkapa patikointia vesisateessa (ainakin kolme sadetta pelkäämätöntä, reipasta kävelijää nähtiin liikkeellä).

(Kuvat JM)
Kuoropedagogi Mari Koistinen (vas.) piti loistavan luennon äänen käytöstä. Välillä saimme tehdä erilaisia harjoituksia: etsiä tasapainoa, ryhtiä, poikittaisia vatsalihaksia...

(Kuva JM)
Lauantai-illan päätteeksi nautimme valamolaisesta teeillasta, jonka aikana isä Johannes (seisomassa) jakoi meille "salaista tietoa" (à la Valitut palat) ihmisten eettisistä valinnoista.

(Kuva JM)
Sunnuntailiturgian ja ruokailun jälkeen oli hyvästelyjen aika. Seuraavan kerran tavataan kevätpäivillä Oulussa!

Takaisin >> Historia

Published on  17.11.2013